Meer over de Yago Group BV

De algemene filosofie voor al ‘onze’ bedrijven is dat alle betrokken mensen in de organisatie de kans moeten krijgen om een leuke dag te hebben. Om te doen wat ze leuk vinden. Geen langdurig en eentonig werk en met de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Overigens is het niet zo dat iedereen zich móet ontwikkelen. Sommige mensen zijn namelijk prima content op één plek, zonder groeimogelijkheden. Zolang dit de productiviteit van deze mensen maar niet aantast, is dit prima.

Vanaf 1 januari 2022 zijn we met drie mensen actief binnen Yago group bv. Rien van Gemert als operationeel manager Giga shops bv en DTZ Europe bv, Niels Hendrickx als projectmanager en Joep de Jonge als eigenaar.

Het ontstaan van de Yago group

Eind 2003, nadat ik terug was van een jaar backpacken in Australië en ineens platzak, ben ik weer bij mijn ouders ingetrokken. Op 27-jarige leeftijd begon ik met de verkoop van cd-rw en iets later dvd-rw drives via marktplaats.nl en snel daarna ebay.nl . Deze kocht ik gewoon bij Nederlandse webshops in tegen de consumentenprijs van de webshop. Handel zoals handel bedoeld is: daar waar het het goedkoopst is inkopen en daar waar het het duurst is weer verkopen. Dat is de functie van handel in de maatschappij. Het uitvlakken en oplossen van verschillen door middel van het samenbrengen van vraag en aanbod.

Vroeger moesten de handelaren daarvoor fysiek afstanden overbruggen, maar tegenwoordig is het meer een kwestie van de digitale chaos inzichtelijk en werkbaar maken.

Voor de cd-rw en dvd-rw drives kocht ik aluminium behuizingen in, zodat ze zowel via een USB-kabel als externe drives te gebruiken waren. Deze verkocht ik los, maar ik zette de drives ook in de behuizingen en verkocht zo externe drives. Hierbij hoorden natuurlijk ook beschrijfbare cd’s en dvd’s. Dat bleek een lucratieve handel, omdat de Nederlandse overheid bedacht had dat daar een thuiskopieheffing op moest zitten, terwijl de Duitse overheid dat niet had. 

Joep de Jonge | Oprichter/eigenaar

Er zat dus een interessant prijsverschil in en ze hadden de grenzen intussen wel helemaal opengegooid. Iets waar de tussenhandel wel raad mee weet. De verklaring van dit prijsverschil begreep ik overigens pas later.

Hierna volgde de mooie handel in geheugendragers. Memorysticks, SD, SF van 64 KB en dergelijke. Tussendoor verkochten we ook veel kabels (om telefoon of camera aan pc te verbinden of pc aan tv et cetera) en pc en telefoononderdelen en -toebehoren. 

De eerste jaren deed ik dit samen met mijn familie en sinds 2007 ook met personeel. Inmiddels is de hele familie van het toneel verdwenen.